Söktips

  • Vår sökfunktion gör det enkelt för dig att hitta vad du söker, exempelvis ett specifikt katalognummer och/eller ort. Du kan skriva in dina sökord i vilken ordning som helst.

    Vi har samlat några vanliga söktips här. Vi välkomnar även dina egna söktips i vårt forum längst ner på sidan.

Generellt om vår sökfunktion

Alla våra objekt är beskrivna med FACIT-katalogens noteringar som referens. De flesta objekt har också noteringar om respektive MICHEL nummer och det går även att söka på dessa katalognummer.

Momentan sökning
När du skriver in sökord i sökrutan längst upp på vår hemsida kommer sökreslutatet att visas momentant under sökrutan och du kan välja att antingen klicka direkt på ett objekt i listan eller klicka Visa alla för att se alla sökresultat på din sökning.

Söktips 1 - Sök på ett specifikt katalognummer

En sökning på F.10 kommer att visa alla 24 öre Vapen som för tillfället finns upplagda på vår hemsida. Notera att du måste ange punkt (.) mellan "F" och "10".

Om du inte använder Facit har du möjlighet att söka på katalognummer från Michel. Byt då ut "F" mot "M" för Michel.

Söktips 2 - Sök på ett ortsnamn

En sökning på Norrköping kommer att visa alla objekt som är relaterade till Norrköping (till exempel frimärken stämplade Norrköping).

Söktips 3 - Sök på ett specifikt län och landskap

Alla objekt på vår hemsida som är hembygdsbestämda är beskrivna på samma sätt. Om du till exempel vill se alla objekt som är stämplade på orter på Öland anger du [H/ÖL] som sökterm. Ett annat exempel på denna typ av sökning är [M/SK] för orter från Malmöhus län i Skåne.

Söktips 4 - Kombinerade sökord

Du kan använda dig av flera sökord för att få ett bättre sökresultat. Till exempel kommer en sökning på Norrköping Vapen att visa de vapenobjekt som är relaterade till Norrköping och som för närvarande finns upplagda på vår hemsida.

Om du istället vill söka efter en specifik ort (ex. Eksjö) på 10 öre Oscar II boktryck skriver du in F.39 Eksjö i sökrutan.

Du kan skriva in sökorden i vilken ordning du vill i sökrutan.

Söktips 5 - Sortera din sökning

När ditt sökresultat visas kan du välja att sortera det efter antingen katalognummer eller pris (stigande/fallande).

Söktips 6 - Använd våra taggar

På många av våra objekt hittar du taggar på respektive objektssida. Om du klickar på någon av dessa taggar kommer objekt med liknande taggar att visas.

Söktips 7 - Sökagenten

Använd dig av Sökagenten för att spara sökord och erhåll E-postmeddelanden när nya objekt läggs upp som passar på dina sökord. Du kan läsa mer om Sökagenten här.

Som registrerad kund hos Online Philately kan du aktivera din Sökagent genom att klicka här - detta är en gratistjänst.

Avancerad sökning

Du kan söka efter objekt i en specifik kategori genom att välja kategori i rullistan på vår söksida. Om du till exempel väljer kategorin Postfriskt/ostämplat och sökordet Ringtyp visas endast de postfriska och ostämplade ringtypsobjekt som för tillfället finns på vår hemsida.


Tveka inte att kontakta oss om det är något speciellt du söker på info@onlinephilately.com.